Mexická rýže

PŘÍPRAVA
- 
	3 lžíce oleje 
- 
	cibuli 
- 
	2 stroužky česneku 
- 
	½ lžičky mletého koriandru 
- 
	½ lžičky uzené papriky 
- 
	hrnek dlouhozrnné rýže 
- 
	200 g rajčatové passaty 
- 
	2 hrnky vody/vývaru 
- 
	½ hrnku mražené kukuřice 
- 
	konzervu černých fazolí, z nichž jste slili vodu 
- 
	200 g strouhaného sýra (čedar nebo gouda) 
- 
	avokádo 
- 
	hrst čerstvého koriandru 
- 
	imetka 
- 
	sůl 
POSTUP
Do hrnce nebo pánve vhodné do trouby nalijte olej, nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět, pak přidejte česnek spolu s koriandrem. Po chvíli přisypejte uzenou papriku, propláchnutou a okapanou rýži a za občasného míchání zvolna směs opékejte 2-3 minuty.
K rýži přidejte rajčatovou passatu, vodu nebo vývar, kukuřici a fazole, osolte a promíchejte. Rýži vložte do trouby, a pokud máte parní, nastavte program „Horký vzduch a pára“ s vysokou úrovní páry a pečte asi 45 minut, dokud se tekutina nevstřebá a rýže je měkká. Pára zajistí, že bude rýže nadýchaná, zelenina plná chuti a vše se spojí do jednoho dokonale vyváženého celku.
Upečenou rýži nadlehčete vidličkou, posypte sýrem, troubu přepněte na režim „Gril“ a zapékejte dalších pět minut. Hotový pokrm podávejte s plátky avokáda, čerstvým koriandrem a klínky limety k dochucení.
Zdroj a foto Whirpool
