Mečoun s zeleninovočesnekovou přílohou

23.11.2019 18:53


PŘÍPRAVA

  • filet mečouna

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 1 červená paprika

  • 1 zelená paprika

  • bílý pepř

  • citron

  • sůl

POSTUP

Filet osolíme, opepříme a pokapeme štávou z citronu.

Na pánev položíme rybu do rozpáleného oleje a poobou stranách rychle opečeme.Vyjmeme a dáme do tepla. 

Na stejné pánvi na olej přidáme rozdrcený česnek a nakrájené papriky, posolíme, lehce podlejeme a necháme chvíli dusit, tak aby zůstaly papriky lehce křupavé. Filet z mečouna přidáme, směsi a opatrně omáčkou podléváme.

Servírujeme s rýží, bílým chlebem nebo kuskusem.
 

Foto pixabay