Maso na jehle
 
           
                    16.07.2024 15:29    
              									
                    
		
		      
                        
                      			
              
                    
                      
                
          
            
PŘÍPRAVA
- 
	500 g pěkného libového vepřového masa 
- 
	100 g anglické slaniny 
- 
	1 čerstvá paprika 
- 
	2 rajčata 
- 
	1 cibule 
Omáčka
- 
	2 lžíce sojové omáčky 
- 
	100 ml oleje 
- 
	1 lžička strouhaného zázvoru 
- 
	1 lžička oregana 
- 
	větvička rozmarýnu 
- 
	sůl 
- 
	pepř 
POSTUP
Maso nakrájejte na kostky a naložte do předem připravené omáčky z oleje, soli a bylinek. Nechte asi hodinu odpočívat, nic se ale nestane, když bude maso v nálevu přes noc.
Nakrájejte si ostatní suroviny – cibuli, papriku, anglickou slaninu. Pak střídavě napichujte na jehlu s masem.
Do menšího pekáčku položte jehly , zalijte zbylou omáčkou, přikrájejte rajčata a pečte asi na 180°C .
Měkké maso vyjměte a uchovejte v teple, omáčku redukujte dalších deset minut.
Podává se s brambory, hranolky, rýží nebo s chlebem.
šm
Foto: pixabay
