Kotleta s hráškem a zeleninou

06.06.2025 13:23

PŘÍPRAVA

  • 4 kotlety

  • 1 plechovka sladkého hrášku

  • cibule

  • 1 zelená paprika

  • 2 lžíce rajského protlaku nebo 1 větší rajče

  • 1 mrkev nakrájená na kolečka nebo kostičky

  • sůl, pepř

  • olej

POSTUP

Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Všechny kotlety z obou stran osmahneme na malém množství tuku.

Do hrnce dáme na olej kostičky nakrájenou cibuli, osmažíme a přidáme nadrobno nakrájenou šunku. Dálel přidáme nakrájenou papriku, lžíci rajského protlaku, sůl, pepř, podlijeme a necháme 15 minut zvolna dusit. 

Do směsi vložíme opečené kotletky a vše po podlití dál dusíme, dokud nebude maso zcela měkké. 

Nakonec přidáme celou plechovku  sterilovaného hrášku a necháme prohřát. Moc nemícháme, aby se hrášek zbytečně nepomačkal a jídlo nevypadalo nevzhledně. Servírujeme s rýží.
Foto: Pixabay