Kotleta s hráškem a zeleninou
PŘÍPRAVA
-
4 kotlety
-
1 plechovka sladkého hrášku
-
cibule
-
1 zelená paprika
-
2 lžíce rajského protlaku nebo 1 větší rajče
-
1 mrkev nakrájená na kolečka nebo kostičky
-
sůl, pepř
-
olej
POSTUP
Naklepeme maso, osolíme a opepříme. Všechny kotlety z obou stran osmahneme na malém množství tuku.
Do hrnce dáme na olej kostičky nakrájenou cibuli, osmažíme a přidáme nadrobno nakrájenou šunku. Dálel přidáme nakrájenou papriku, lžíci rajského protlaku, sůl, pepř, podlijeme a necháme 15 minut zvolna dusit.
Do směsi vložíme opečené kotletky a vše po podlití dál dusíme, dokud nebude maso zcela měkké.
Nakonec přidáme celou plechovku sterilovaného hrášku a necháme prohřát. Moc nemícháme, aby se hrášek zbytečně nepomačkal a jídlo nevypadalo nevzhledně. Servírujeme s rýží.
Foto: Pixabay