Karbanátky

06.05.2018 11:56

Patří k oblíbeným jídlům a s jejich servírováním se dá vysloveně čarovat

PŘÍPRAVA

  • 1,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)

  • 2 cibule, pokrájené najemno

  • 4 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice

  • 1 lžíce majoránky

  • 2 vejce

  • 4 lžíce ostrého kečupu

  • 5 stroužků česneku, prolisovaných

  • strouhanku z čerstvého toustového chleba na zahuštění

POSTUP

V míse smíchejte maso, vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, prolisovaný česnek, hořčici, kečup a majoránku.

Osolte, přidejte pepř a promíchejte. Podle hustoty hmoty přidejte rozdrobený toustový chleba nebo strouhanku.

Ze směsi vytvarujte karbanátky a postupně prudce opečte na oleji nebo sádle. Tuk musí být horký, aby se maso nedusilo, ale skutečně smažilo.