Jedno perníkové těsto, tři různé moučníky

30.11.2020 17:29

Máte chuť na změnu, ale bojíte se velkého experimentování? Potom vsaďte na léta a lidmi osvědčenou klasiku, krabicový perník Vitana. Vonní jako domácí, je nadýchaný, ale výhodou je, že celá příprava i s pečením zabere maximálně hodinu. 

Nejčastěji se perník připravuje jako klasický litý řez s polevou, či s povidly. Pokud zrovna máte větší chuť na bábovku, nebojte se perníkovou směs nalít do bábovkové formy. Výsledek bude perfektní. Variací na perník je hned několik, přinášíme vám pár tipů.

 

Perníková bábovka s šípky

Na klasickou formu na bábovky vám vystačí jedna krabice perníkové směsi Vitana. Pro ozvláštnění přidejte nasekané šípky, které jsou plné vitamínu C.

 

Ovocný perníkový koláč s tvarohem

Tvarohová náplň:

~ 250 g polotučného tvarohu

~ 1 vejce 

~ 1 ks vanilkového cukru Vitana

~ 50 g cukru krupice

Kulatou formu vymažte máslem, vysypejte hrubou mouku a třetinu rozmíchané perníkové směsi nalijte na dno.  Přidejte hotovou tvarohovou náplň a sezónní ovoce. K perníku se například skvěle hodí blumy.

Perníkové muffiny s citronovou polevou

Muffiny mají jednu velkou výhodu – jsou rozdělené na porce, takže pokud pospícháte, jednoduše vezmete kus a můžete běžet do práce, školy, na výlet. Na dvanáct kousků opět vystačí jedna krabice perníkové směsi Vitana. Upečené muffiny je dobré ještě něčím ozdobit, třeba citronovou polevou.