Grilované kuřecí placičky se zeleninou

01.02.2022 17:32

PŘÍPRAVA

  • 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy

  • 1 cibule

  •  3 stroužky česneku

  • petrželka

  •  sůl, pepř, paprika  sladká

Zelenina na grilování:

  • 1 cuketa

  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • 1 červená cibule

  • žampiony

  • cherry rajčata

Na dip:

  • zakysaná smetana

  • sůl

  •  dijonská hořčice

  • bylinky dle chuti (Bazalka, Oregano)

POSTUP

Připravte si kontaktní gril či grilovací pánev.

Nakrájejte si cibuli, prolisujte stroužky česneku a nasekejte si petrželku. Poté smíchejte všechny nakrájené ingredience s mletým masem. Vytvořte ze směsi menší placky a dejte je na chvíli uležet stranou.

Připravte si zeleninu. Očistěte a pokrájejte ji na větší kousky. Plech vyložte pečícím papírem a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřete, zakapejte olivovým olejem, osolte a vložte do trouby. 

Než se zelenina opeče a změkne, připravte dip. Smíchejte všechny ingredience a uložte připravený dip do lednice.
Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečte připravené placičky z každé strany přibližně 3 minuty. Servírujte s grilovanou zeleninou a dipem.

Zdroj  text i  foto Drůbežářský závod Klatovy.