Elegantní rizoto

Příprava
- 
	
200 g italské rýže typu Carnaroli nebo Arbori
 - 
	
40 g másla
 - 
	
jedna menší cibule, nakrájená najemno
 - 
	
hrst hub
 - 
	
jedna větší cuketa, nakrájená na malé kousky (okraje odstraníme)
 - 
	
špetka hladkolistové petržele, nasekané
 - 
	
cca 1 litr domácího vývaru (masového nebo zeleninového)
 - 
	
sůl
 - 
	
hrst rukoly
 - 
	
dýňová semínka
 - 
	
na ozdobení paprika nakrájená na drobné kostičky
 
Postup
Cibulku osmahneme dozlatova na rozpuštěném másle. Přidáme cuketu a jemně dusíme do změknutí. Mícháme!
Vhodíme hrst hub a sůl. Přidáme rýži a lehce ji opražíme. Jakmile se začne přichytávat k hrnci, podlijeme vývarem.
Ztlumíme intenzitu ohřívání a postupně dál přidáváme vývar k rýži. 
Občas zamícháme. Vaříme cca 25 minut. Jakmile je rýže téměř měkká, dáme rizoto mimo sporák, aby rýže došla. Přidáme lžíci másla, nasekanou petržel a dýňová semínka. Všechno pořádně promícháme, případně dochutíme solí.
Podáváme posypané semínky a na kostičky nakrájenou paprikou.
