Archiv článků

13.04.2015 13:36

Čím zahustit polévku

Řídkou krémovou polévku zahušťuji bílou vekou nebo rohlíkem, který rozmočím ve vývaru a propasíruji do polévky přes síto.
Celý článek
13.04.2015 13:36

Co s tvrdým masem

Aby maso rychleji ři vaření změklo, přidávám do vody trochu octa. Při dušení pomůže přidat hned lžíci vína.
Celý článek
13.04.2015 13:36

Aby zelenina nezvadla

Okurku, lilek, cuketu a křen uchovávám zabalenou ve vlhkém  ubrousku v lednici. Hlávkový salát zase v misce s vodou a mrkev ponořím špčkami do sklenice s vodou. 
Celý článek
13.04.2015 13:36

Jak zjemnit chuť cibule

Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
Celý článek
13.04.2015 13:35

Čím nahradit bílé víno

V omáčce I v polévce nahrazuji bílé víno dvěma kostkami cukru rozpuštěnými v trošce octa. Opravdu to funguje.
Celý článek
13.04.2015 13:35

Křupavá kůrčička na mase

Maso i drůbež před pečením posypu nepatrně moučkovým cukrem. Tak získá pěknou, křupavou a chutnou kůrčičku.
Celý článek
13.04.2015 13:35

Jak sloupnout salám

Když nejde suchý salám dobře loupat, ponořím ho a půl minuty do studené vody. Pak jde sloupnout hladce.
Celý článek
13.04.2015 13:34

Zápach z ryby

Nepříjemný zápach z ryby odstraním tím, že spolu s rybou smažím I očištěný, na malé kousky nakrájený brambor.  
Celý článek
13.04.2015 13:34

Aby mléko neuteklo

Okraj nádoby před svařováním  přetřu tukem. 
Celý článek
13.04.2015 13:33

Kakao má lepší chuť

Před podáváním přidám do kakaa několik kapek citronové šťávy. 
Celý článek
Záznamy: 381 - 390 ze 402
<< 37 | 38 | 39 | 40 | 41 >>