Tuňákový nebo lososový tataráček

- 
		
200 g čerstvého tuňáka nebo lososa
 - 
		
1 šalotka
 - 
		
půl lžičky strouhaného zázvoru
 - 
		
šťáva z půlky limety
 - 
		
sezam
 - 
		
sójová omáčka
 - 
		
arašídový olej
 - 
		
koriandr
 
Avokádový salát:
- 
		
avokádo
 - 
		
limeta
 - 
		
sůl, pepř
 
Rybí maso nasekáme na malé kousky. V misce smícháme se zázvorem a nasekanou šalotkou. Přidáme šťávu z limety, lžičku sezamu, sojové omáčky a oleje.
Nakonec přidáme trochu jemně pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a před podáváním ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.
Avokádo nasekáme na kousíčky. Ochutíme pepřem, solí a limetou.
Jednotlivé porce vytvarujeme pomocí kruhového tvořítka, nebo je jen vrstvíme na talířek. Dáme vždy vrstvu ryby a pak vrstvu avokádového salátu. Dozdobit se dá klíčky, řeřichou nebo kouskem chZpět
