Vepřové na houbách

07.09.2020 14:31

 

 

PŘÍPRAVA

  • 800 gramů vepřového masa, nejlépe pečeně, může být ale i kýta nebo kotleta

  • dvě hrsti čerstvých hub, ideálně pravé hříbky

  • 300ml masového vývaru

  • 1 cibule 

  • 2 lžíce oleje 

  • 1 lžíce másla

  • špetka soli, pepře a kmínu.

 

POSTUP

Maso nakrájejte na asi centimetrové plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran zprudka osmahněte.

Opečené plátky odložte stranou a na pánev dejte máslo. Na másle orestujte cibuli, pak přidejte na kousky nakrájené houby
Osolte je, přidejte kmín a restujte dozlatova.

Následně houby zalijte vývarem a přidejte orestované plátky masa. Vařte na mírném plameni asi 60 minut, dokud maso úplně nezměkne.

Podávejte s vařenou rýží.

Tipy: 

Spolu s houbami můžete nechat osmahnout i kousky slaninky, pokrm bude skvěle šťavnatý.
Zdá se vám omáčka moc řídká? Zkuste ji zahustit lžcí pohankové mouky. Jídlo nezmění chuť a nebudete zbytečně pracovat s lepkem.
Nestačí vám jako koření pouze kmín? Tak použijte 2 lžičky uzené mleté papriky.

Zdroj:  www.receptynakazdyden.cz

PŘÍPRAVA