Vepřová roláda

PŘÍPRAVA
- 
	1 kg vepřového ramínka 
- 
	sůl 
- 
	pepř 
- 
	30 dg slaniny 
- 
	2 cibule 
- 
	3 velká jablka 
- 
	1-2 rohlíky 
- 
	tabasco 
POSTUP
Nádivka: Na pánvi opečte slaninu, na ni přidejte nakrájenou cibuli a jablka. Aź změknou, osolte, opepřete a zakápněte tabascem. Přidejte na kostičky nakrájený rohlík.
- 
	Maso upravte jemnými řezy tak, aby vznikl plát. Můžete jej také lehce naklepat, aby drželo tvar. Osolte a opepřete. 
- 
	Nádivku rozložte na plát, srolujte a ovažte provázkem. 
- 
	Pečte nejprve přiklopené a občas podlijte vodou. Měkké maso odklopte a nechte ještě dopékat, aby maso na povrchu zhnědlo a vytvořilo kůrku. Můžete potřít vodou s rozpuštěným medem. 
- 
	Roládu nechte před podáváním odpočinout, vypečenou šťávu zaprašte moukou a nechte přejít varem. 
- 
	Podává se nejlépe s bramborovou kaší, vhodná je i rýže nebo bramborové noky. 
Foto: pixabay
