Tortellini s rajskou omáčkou

22.06.2019 22:28


 

 

PŘÍPRAVA

Těstoviny

  • 400 g hl. mouky

  • 2 vejce

  • 100 ml vody

  • sůl

  • 1 lžíce olivového oleje


Omáčka

  • 3 olivového oleje

  • ½ kg rajčat (1 konzerva loupaných rajčat)

  • 3 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

  • oregano

  • bazalka



Náplň:

  • strouhaná niva s bílkem

  • mleté maso s jemně nasekanou cibulkou, solí, pepřem a česnekem

 

POSTUP

Nejprve těsto na tortelliny: Do důlku v prosáté mouce rozklepnete vejce. Přidejte vodu, sůl lžíci olivového oleje a vypracujte pružné těsto. 

Z vyváleného plátu vykrájejte tvořítkem nebo sklenkou kolečka. Naplňte náplní a přeložte na polovinu. Okraje stiskněte, těsto otočte ještě kolem prstu a okraje znovu stiskněte k sobě. 

Tortellini se vaří v osolené vařící  vodě 4 až 6 minut.
 

Náplně: Použít se dá strouhaný sýr (niva) nebo mleté maso okořeněné a osolené 

Rajčatová omáčka: Oloupaná nasekaná rajčata s česnekem, trochou cibule a bazalky osmahněte na rozpáleném oleji.

Když pustí vodu, nechte ještě provařit tak, aby vznikla hustá kaše. Osolte, opepřete, přidejte oregano a maličko rozřeďte vývarem.

Uvařené tortelliny vyjměte cedníkem do mísy, přidejte máslo, aby se nelepily. 

Přelijte rajčatovou omáčkou.