Tiramisu
PŘÍPRAVA
-
250 g mascarpone
-
150 g smetana
-
1 vanilkový cukr
-
2 vejce
-
12 ks cukrářských piškotů, kdo používá dětské, potřebuje jich víc
-
100 ml kávy
-
Mandlový likér amaretto – nezbytný
-
1 lžička kakaa
POSTUP
Mascarpone ručním mixerem smíchejte se žloutky a vanilkovým cukrem. Do hrnečku připravte instantní kávu a dejte ji vychladnout.
Ušlehejte šlehačku a v jiné nádobě sníh z bílků. Nyní smíchejte všechny tři krémové složky - šlehačku, mascarpone a sníh do jedné.
Do skleniček vložte cukrářské piškoty, pokapejte kávou, aby se nasákly a přidejte lžíci amaretta.
Navrstvěte připravený krém, a proces střídejte, dokud nebudou sklenice plné.
Poslední vrstvu tvoří vždy krém, který poprášíme trochou kakaa. Dezert nechte odležet v lednici minimálně tři hodiny.
Foto: pixabay
-mš-