Španělská rajská polévka s česnekovými topinkami

24.02.2019 15:09


 

PŘÍPRAVA

  • 1 nasekaná cibule

  • 1nasekaná zelená paprika

  • 1 hrst sekaná nať petržele

  • 1 kostka Knorr Bujón Slepičí

  • 225 gramů bageta nakrájená na kostičky

  • 3 rozdrcené stroužky česneku

  • ½ lžíce mleté chilli

  • 4 lžíce olivový olej

  • 1 kus velké rajče


POSTUP


1. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli, česnek a papriku. Duste kolem 2-3 minut.

2. Přidejte chilli, rajčata a duste, dokud směs nebude hustá.

3. Za stálého míchání přidejte bagetu a následně vlijte litr vařící vody. Přidejte kostku Knorr Bujón Slepičí. Vařte ještě cca 15 minut, dokud polévka nebude mít jednotnou konzistenci.

4. Připravte topinky. Krajíce bagety opečte v opékači nebo na grilu.

5. Vnější strany pokapejte olivovým olejem, namažte česnekem, posypte sýrem a zase několik minut opékejte

6. Nakonec posypte chilli. Česnekový chléb servírujte s polévkou.

 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz