Sebamed6

21.07.2022 08:17

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA

Letní měsíce bývají bohužel častým obdobím, kdy si mnoho žen může na vlastní kůži vyzkoušet setkání s kvasinkovou infekcí a podrážděním intimních partií. Hlavním viníkem bývá koupání – v bazénech i v přírodních zdrojích, a také to, jak se chováme po osvěžující koupeli ke svému tělu. Podle nedávného průzkumu sebamed se jen 61 % žen chodí po každém vykoupání sprchovat.

Více jak polovina žen navíc zůstává v mokrých plavkách, které nechává na těle uschnout, i když by bylo víc než žádoucí je co nejdřív vyměnit za suché. A samozřejmě je důležitá  i běžná péče o intimní partie, i když se ukazuje, že mnoho žen nemá v této poměrně zásadní otázce tak docela jasno.

Mnoho žen ví nebo alespoň tuší, že aby bylo všechno pořádku, jen obyčejné mytí jakýmkoli přípravkem nestačí. Nejvýhodnější je používat přípravky s pH 3,8, které byly vytvořené na míru vaginální mikroflóře.

Podle průzkumu ale takové mycí přípravky pro intimní hygienu používá pravidelně jen 36 % žen a mnoho o nich ani neví. Ostatní ženy používají k celkové hygieně stejný přípravek, jakým si myjí i ostatní části těla.

Problémem však je, že mycí přípravky na tělo jsou vytvořené na míru naší pokožce, která má pH 5,5, ovšem pro intimní hygienu už tak vhodné nejsou. Potvrzuje to zvýšený výskyt letních infekcí v intimních partiích. 

Kromě výběru správného gelu či emulze je ale také potřeba vědět, že v této oblasti škodí moc i málo péče. Většinou se k ideálu blíží pravidelné ranní a večerní sprchování.

Speciální přípravky pro intimní hygienu jsou tedy zejména v letních měsících při péči o tělo klíčové. Celkově se tak zdá, že je mnoho žen podceňuje, ale může to být jen prostá neznalost a špatná orientace v nabízeném sortimentu. Důsledkem je pak větší náchylnost k různým infekcím, zánětům a dalším nepříjemnostem v oblasti intimních partií.