Řízky ze zelných listů

02.01.2019 12:21

 

PŘÍPRAVA

  • 1 hlávka bílého zelí

  • 2 vejce

  • 5 lžic strouhanky

  • 5 dekagramů Flora Gold

  • 150 mililitrů zakysané smetany

  • 1 kalíšek Knorr bohatý bujón zeleninový

  • šťáva z půlky citronu

 

POSTUP


1. Odstraňte vrchní zelné listy. Hlávku překrojte na 6 dílů a odřízněte tvrdé části.

2. Zelí uvařte do poloměkka, ve vroucí vodě s přidáním kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový. Sceďte, nechejte vychladnout a vymačkejte zbytek tekutiny.

3. Jednotlivé porce zelí vytvarujte do tvaru řízků. Obalte je ve vajíčku a ve strouhance.

4. Zelné řízky smažte na oleji po dobu 3-4 minut z každé strany tak, aby byl obal ve zlatavé barvě a křupavý. Ke konci smažení přidejte Flora Gold tak, aby začala pěnit. Po usmažení přeložte řízky na papírový ručník, aby vysál nadměrné množství tuku.

5. Smetanu smíchejte s citrónovou šťávou. Odložte na 10 minut, aby zhoustla. Řízky servírujte s hustou smetanou.

 

Zdroj a foto: Receptynakazdyden.cz