Rilastil

24.11.2022 11:36

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA

    

Objevují se nejčastěji na břiše, prsou, bocích, hýždích, stehnech, ale někdy i na zádech. Mnoho žen se s nimi poprvé setká v těhotenství, ale mohou se objevit třeba při rychlé změně váhy prakticky kdykoli. Jedná se o kosmetický problém, který vznikne poměrně snadno, ale zbavit se jej už tak snadné není.

Strie jsou vlastně druhem jizev, které vznikly na pokožce jako důsledek snahy kůže přizpůsobit se nové objemové situaci. Došlo při tom k nadměrnému namáhání kolagenových a elastinových vláken v kůži a k jejich popraskání. Na kůži se objeví zarudlé jemné mělké rýhy, které později získají perleťový nádech a zesvětlají.
Strie nepředstavují žádné zdravotní riziko, ale vzhled kůže rozhodně nevylepší.

         

 

Jak na ně?

Jejich objevení závisí na mnoha různých faktorech – vedle přibývání na váze i na typu pleti, věku, i kondici pokožky. Nejlepší prevencí jejich vzniku je vždy udržování maximální pružnosti pokožky. Podílí se na tom i správný pitný režim a strava, ve které je dostatek vitamínů E, C, zinku a oxidu křemičitého, a také cvičení, které pokožce dává potřebnou pružnost. Samozřejmě je také potřeba dostatečně ošetřovat ohrožené partie kůže, nejčastěji pečujícími oleji nebo krémy, které pokožku hydratují.

O co soutěžíme?

Krém na strie Rilastil
Kůži dodává intenzivní hydrataci, zajišťuje její pružnost a pomáhá tak předcházet vzniku nežádoucích strií. je ideální pro preventivní ošetření a pro potlačení atrofických strií způsobených rozpadem kolagenu a elastinových vláken. 

Díky své bohaté a krémové textuře je ideální také pro dlouhé prokrvující masáže ohrožených partií. Rilastil Krém na strie pokožku navíc zjemní a hydratuje, je vhodný je pro všechny typy pleti. Doporučuje se k prevenci strií během těhotenství, ale i k potírání již vytvořených strií. I když se strie nedají téměř nikdy zcela odstranit, přispívá ke zmírnění jejich viditelnosti a předchází vzniku nových.