Ravioly se sýrovo žampionovou omáčkou

16.04.2018 11:51

 

PŘÍPRAVA  

  •  400 g mletého masa

  • 1 cibule

  • 1 vejce

  • 4 lžíce dušeného špenátu

  • 1/2 lžička mletého pepře

 Těsto: 

  • 500 g hladké mouky 

  • 2 lžíce oleje 

  • 4 vejce špetka soli

Omáčka: 

  • paprika

  •  máslo cibulka

  •  sterilované žampiony a hrst parmezánu

 

POSTUP

Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. 

Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a rozválíme ho na tenkou placku. Rádlem ho nakrájíme na čtverce, potřeme vejcem, doprostřed dáme masovou směs a překlopíme dalším těstovým čtverečkem. Přitiskneme po krajích a rádlem okraje uzavřeme. V mírně osolené vroucí vodě uvaříme.

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme najemno nakrájenou papriku, najemno nakrájené žampiony i s nálevem. Osolíme, opepříme a mírně dusíme. 

Hotové ravioli na talířích polijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.