Losos na zelenině a žampionech

07.02.2020 12:26

PŘÍPRAVA

  • 600 g lososa

  • 1 lilek

  • 1 cuketa

  • 2 mrkve

  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • Hrst nakrájených žampionů

  • 10 i více cherry rajčátek

  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané

  • 1 červená paprika

  • 1žlutá paprika

  • barevný pepř

  • sůl, paprika

  • olivový olej

POSTUP

  1. Středně velký lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme a necháme asi 30 minut pustit vodu. Pak opláchneme a nakrájíme na plátky. Cuketu, mrkev, papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kostky.

  2. V hlubší pánvi nahřejeme trochu olivového oleje, zaprášíme mletou paprikou, osolíme a přidáme pepř, česnek a cibuli. Upražíme a nakonec vhodíme mrkev a žampiony.

  3. Na druhé pánvi na oleji orestujeme lilek, cuketu a papriku. Směs přidáme k cibuli a mrkvi. Promícháme a dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme.Přidáme nakrájená rajčata a dusíme ještě dalších deset minut..

  4. Porce lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a rychle osmahneme z obou stran v pánvi na másle. Maso servírujeme na talíři na lůžku zeleniny. Posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta nebo balkánským sýrem na  grilování,