Letní veganský pudinkovotvarohový koláč s meruňkami

25.08.2017 14:01

 

Koláč pro alergiky na mléko a vejce. Připravíme z těsta a veganské tvarohové nádivky, mezi tyto dvě součásti použijeme dobrou meruňkovou marmeládu, event. i několik čerstvých meruněk.
 

 Těsto

  • 300g mouky

  • 100g tuku (veganskeho)

  • 100g cukru nebo 150ml agávoveho sirupu

  • baliček kypřiciho prášku do pečiva

  • 3lžíce vody

  • Připravené těsto dáme do kulaté pečící formy,uděláme vyvýšené okraje. Bohatě potřeme meruňkovou marmeládou, dobrá je i rybízová (alternativně je možné i navíc poklást půlkami meruněk)

Tvarohová nádivka na koláč

  • 400g sojové alternativy tvarohu (od alpro soya nebo provamel)

  • 50g veganského tuku

  • 175 ml rostlinného mléka

  • 100g cukru nebo 150ml agávoveho sirupu

  • 1 balíček vanilkového pudinku

  • 1 lžíce sójové mouky

  • citronova kůra z půlky bio citronu

  • špetka kurkumy pro barvu 

Ze surovin vyšleháme hladký krém a nalijeme na těsto s marmeládou. Peče se v troubě cca 25-30 minut při 180°C. pak necháme úplně vychladnout a nakrájíme. Podávat nejlépe vychlazený v ledničce.

Klára Muschal