Labeta

02.11.2018 09:36

Produkty tradičního českého výrobce z Polabí, společnosti Labeta zná asi každý. Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. " style="border-width: 0px; border-style: solid; width: 440px; height: 133px;">

A také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno či napečeno – třeba i bez lepku. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta usnadňuje práci a šetří čas.

Výrobky značky Labeta usnadňují práci v kuchyni a ušetří spoustu času, který se pak dá s elánem věnovat rodině a také vlastním koníčkům. Jejich směsi jsou už totiž skvěle namíchaným, naváženým a ochuceným základem pro vaše vlastní tvoření a zpravidla přidáte jen vodu nebo vejce a máte hotovo. Kromě směsí na vaření a pečení, nabízí Labeta i řadu dalších kvalitních pomocníků v kuchyni. Třeba takové zavařování, to jde s Labetou raz dva. A znáte třeba Univerzální bezlepkovou směs od Labety, ze které se dá vytvořit až 19 úžasných sladkých i slaných receptů?  A víte, že si s Labetou  můžete doma upéct více jak deset druhů chleba? 

V sortimentu najdete vedle bezlepkových, BIO výrobků i ty s fruktózou, snadno a rychle připravíte recepty tradiční i ty poněkud neokoukané. Vybírat je opravdu z čeho. Tak se nebojte, Labeta je totiž poctivý český výrobce.

O co soutěžíme ?

Vyhrajte jeden ze tří balíčků toho nejlepšího ze sortimentu značky Labeta .

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA

Jaké novinky představila Labeta v letošním roce?

a) Chia chléb, Ovocný pektin, Cheesecake, Bagetky bez lepku
b) Dětské řezy, Pizza, Knedlíky bez lepku, Želírovací cukr na jahody
c) Třtinový želírovací cukr, Bábovka, Instantní krupicová kaše, Halušky

Správnou odpověď zašlete na soutez@lady-in.cz do 1.11.2018. Tři z vylosovaných výherců budou mít nějaký čas vaření o poznání snazší. 
Nápověda:  www. labeta.cz

RECEPT na švestkový džem s kakaem a čokoládou

Příprava

1 kg švestek,

4 g kakaa,

hořká čokoláda dle chuti,

kůra z 1 (BIO) citronu,

Želírovací cukr 4:1 Labeta.

 

     

Postup: 

Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. 

Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a podle chuti nastrouhanou hořkou čokoládu. 

V průběhu vaření džem ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem či další čokoládou. 

Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. 

Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě. 

Tip: I když použijete kyselejší švestky,  Želírovací cukr 4:1

Labeta dostačuje ke skvělému výsledku i chuti.