Kachní paštika v křupavé krustě

19.01.2017 15:35

Zdroj: Receptynakazdyden.cz 

Příprava

Na paštiku

  • 400 g kachní játra

  • 500 ml mléka

  • 100 ml koňaku nebo brandy

  • 100 ml portského vína

  • 250 g rostlinného tuku Flora Gold

  • sůl

  • pepř

Na těsto

  • 175 g špaldové mouky

  • špetka soli

  • 75 g rostlinného tuku Flora Gold

  • 50-70 ml studené vody

  • vejce na potření

Postup

Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce. Opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského. 

Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na trošce rostlinného tuku Flora Gold a necháme zchladnout.

Druhou polovinu jater rozmixujeme nebo dvakrát umeleme s rostlinným tukem Flora Gold, solí a pepřem. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem. 

Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24hodin a necháme dobře ztuhnout.

Těsto – vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme odpočinout 30 minut. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180°upečeme dozlatova.