Houbová smetanová omáčka s hovězím masem a rýží

03.01.2020 21:54

PŘÍPRAVA

  • 1 cibule

  • 250 g hub - možná je i směs sušených a žampionů

  • 150 g smetany

  • sůl, kmín, pepř

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 2 lžíce másla

 

POSTUP

Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, nechte na něm zesklovatět cibuli.

Přidejte namočené sušené houby nebo nakrájené žampiony -– dá se použít i směs, bude lépe chutnat. Promíchejte, osolte a přidejte drcený kmín a pepř. Přidejte lžíci hladké mouky a promíchejte na hladší jíšku. Zasmahněte a vlijte smetanu. Povařte, dochuťe solí a pepřem.

Omáčka se dá podávat s masem i bez masa. Jako příloha je vhodná rýře nebo těstoviny.

 

Foto: pixabay