Fieldmann5

17.05.2022 18:32

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA

Nová soutěž o tři dárky Fieldmann určené k údržbě zahrady

Nikdo nechce mít na zahradě džungli. Ať už je ta vaše jakkoli veliká, potřebuje pravidelnou údržbu trávníků a ošetření keřů i stromů.

Zbavit keře a stromky přerostlých větví nemusí být až tak velký problém, tedy když se dokážeme včas vybavit spolehlivým nářadím. Se stříháním a zkracováním větví pomohou třeba elektrické plotové nůžky, ke zkrocení jako z vody rostoucích letorostů se dobře hodí teleskopické plotové nůžky, které se snadno vypořádají se zastřihováním horních partií živých plotů. 

Nebude potřeba mít k ruce štafle nebo žebřík a dá se s nimi pracovat snadno ze země. Jedno je však jisté. I když máme domácnost vybavenou moderními elektrickými pomocníky, a je jedno jestli s elektrickou baterií nebo s kabelem do zásuvky, bez naprosto jednoduchých a do ruky padnoucích nůžek k odstřihování větviček se tak jako tak neobejdeme. 

A jak by se nám na zahradě pracovalo, kdybychom si nedokázali chránit ruce? Hrabání, rytí, kopání i odstřihování a řezání větví poškozuje kůži i nehty. Praktické rukavice ruce ochrání docela spolehlivě.

O co soutěžíme?

Praktické nůžky na větve FZNR 1007

Dvoučepelové nerezové nůžky k ustřihnutí i čerstvých větví o průměru 20 mm poslouží také ke snadnému ostřihování zahradních travin nebo květin, na které jsou vybaveny dvěma polohami rozteče střihu. 

Zatím toto zdánlivě naprosto jednoduché nářadí plně nenahradil žádný chytrý stroj a při zahradničení se bez něj často vůbec neobejdeme. Stačí jim nabídnout správnou údržbu a vydrží mnoho let pracovat přesně podle představ svého majitele.

Rukavice na práci na zahradě

Ochrana rukou při práci na zahradě není rozhodně zbytečná. Drobné odřeniny, zadřené třísky a trny mohou být nepříjemné a taková „malá“ poranění se často i zdlouhavě hojí. Proč jim tedy nepředejít pevnými a přitom pohodlnými rukavicemi? Dlaňová část je z jemné kozlí kůže, stejně tak jako část prstová. Rukavice jsou navíc opatřeny páskem se suchým zipem k zajištění zápěstí.