Dr. Dudek4

22.02.2024 10:53

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA

V končícím zimním období jsme oslabení a mnohem více citliví na vnější vlivy než kdy jindy. Snadno podléháme stresu, projevují se nejrůznější bolístky i bolesti, vnitřní nepohoda. Začaly vás pronásledovat bolavé klouby, přihlásila se migréna? Za některé problémy může i náš životní styl a tak by bylo na čase jej alespoň trochu vylepšit a rozumně podpořit.

Stres je ve spojení s únavou a emočním vypětím nejčastějším spouštěčem nepříjemné migrény. Sedavá práce u počítače zase vede k tomu, že některé svalstvo může ochabovat a jiné je naopak dlouhodobě přetížené. Projeví se to nejčastěji na krční páteři a v okolí šíje. Odtud pochází mnohé bolesti hlavy a pocit únavy. Na celkovou nepohodu může mít vliv i nedostatek spánku nebo nedostatek kyslíku.

Proto je tak důležité vložit do denního programu alespoň malou procházku na čerstvém vzduchu a naspat alespoň osm hodin. Lepší spánek mohou zajistit i bylinní pomocníci, konkrétně meduňka lékařská, kozlík lékařský, chmel otáčivý, levandule lékařská nebo třezalka tečkovaná.

Třezalka je obdivuhodná léčivka, využívá se odpradávna a také moderní medicína prokázala její výrazné antidepresivní účinky. Je důležitou součástí jaterních čistících čajů a pomáhá zmírňovat úzkosti, deprese a migrény. 

V lidovém léčitelství byl Svatojánský třezalkový olej ve velké oblibě. Jemná masáž s pomocí tohoto oleje dobře prokrvuje. Při migréně pomáhá jemná masáž spánků, ale také relaxační koupel s příměsí třezalky. Olej Dr. Dudek se vyrábí ze 100% přírodních zdrojů, dodržuje tradiční recepturu a květy z třezalky ručně sbírají kolem období letního slunovratu.

O co soutěžíme?

Svatojánský třezalkový olej Dr. Dudek je 100 % přírodního původu. Masáž s jeho pomocí nejen krásně hydratuje pokožku, ale také vyživuje kůži a dokáže uvolňovat stresem ztuhlé svaly a zbavovat organismus psychického i fyzického napětí. Relaxační hřejivá koupel s přísadou oleje zklidní mysl a současně zanechá kůži jemnou a vláčnou. Pomáhá také k relaxaci při migrénách a neurózách.

Kostivalové mazání Dr. Dudek k rychlé regeneraci pohybového aparátu, přináší úlevu od bolestí svalů, šlach a kloubů, prokrví pokožku. Zlepší látkovou výměnu a nastartuje hojivé procesy v tkáních. Kostivalové mazání napomáhá k regeneraci pokožky při svalové únavě po těžké manuální práci, po sportovním výkonu, při modřinách, či podlitinách. Je proto výborným doplňkem při nejrůznějších typech rehabilitace, např. po zlomeninách, či natažených svalech. K masáži používejte 2-3x denně. Je také ideální na obklady - navlhčený proužek tkaniny přiložte na pokožku na 1-2hod. 1-2x denně.

Kostivalová mast Dr. Dudek uvolní ztuhlý pohybový aparát, regeneruje, přináší úlevu od bolesti svalů, šlach, kloubů a páteře. Při masáži se prokrví pokožka i podkožní vrstvy, dochází ke zlepšení látkové výměny v tkáních. Regeneruje při svalové únavě, pomáhá k rehabilitaci . Masírujte pokožku 1-3x denně.