Dr.Dudek

17.03.2022 11:47

Soutěž je ukončena


 

SOUTĚŽ 

o tři balíčky kosmetiky Dr.DUDEK

Česká rodinná firma Dr. Dudek vyrábí bylinnou kosmetiku na čistě přírodní bázi s pomocí tradičních receptur a rukodělné technologie spolu s moderními vědeckými poznatky. 

Všechny produkty vyrábí z převážně tuzemských přírodních látek a bez použití chemických přísad. Základem všech mastí je zpracované tavené vepřové sádlo a bylinné extrakty. 

Přípravky se tak díky podobnosti s lidským tukem výborně vstřebávají do kůže, nejsou na ně žádné známé alergie, které se vyskytují např. u ropných produktů (vazelína).   

Bylinné masti, masážní oleje a balzámy jsou vhodné k péči o jemnou a podrážděnou pleť včetně pokožky s různými problémy (lupénka, alergie, ekzémy, akné)

Česká přírodní kosmetika Dr. Dudek funguje od roku 1990, kdy PhDr. František Dudek, CSc. navázal na rodinnou tradici a zahájil produkci tradiční bylinné kosmetiky. V čele firmy nyní působí také dcera zakladatele Františka Tlustá, která vystudovala Farmaceutickou fakultu UK a má dlouhou lékárenskou praxi.       

 O co soutěžíme

Mast z měsíčku lékařského – má ochranné, zklidňující a regenerační účinky, prokrvuje a potlačuje zánětlivé procesy. Ošetří téměř jakékoliv kožní problémy, od řezných ran po spáleniny, trombózy, křečové žíly, jizvy či proleženiny.

Svatojánský třezalkový olej – používá se při migrénách a neurózách, má zklidňující a antidepresivní efekt. Hodí se k masážím, zejména při působení na ochablá a bolestivá místa, jizvy, hrubou pleť, opruzeniny a proleženiny.

Propolisová tinktura – propolis má mimořádné dezinfekční, konzervační i antimikrobiální účinky. Používá se ke kloktání při bolestech v krku a nachlazení, k inhalaci při nemocech dýchacích cest a rýmě. Dezinfikuje rány a štípance, zklidňuje, osvědčí se i při paradentóze.

Propolisová mast – chrání a obnovuje suchou, citlivou a popraskanou pleť, regeneruje kůži po slunečním zářením,změkčuje, hodí se i na popraskané rty, opary a koutky.

Konopná mast – obsahuje také žindavu a lopuch. Má regenerační, protizánětlivé, antiseptické i antimykotické účinky, je vhodná k péči o suchou pokožku a při potížích s ekzémy. Použít i k masážím chronicky bolestivých svalů, šlach a kloubů..

Asijská mumio mast – mimořádná látka z asijských velehor. Mumio obsahuje okolo 80 položek minerálních i organických látek v obdivuhodné rovnováze. Má regenerační, hojivé, ochranné a protizánětlivé účinky. Zklidní pleť po slunění a podporuje hojení drobných defektů. Působí také při akné, pleti dodá potřebné živiny a celkově ji zklidní.