Čevapčiči 2

18.01.2020 11:55



PŘÍPRAVA

Pravé čevapčiči se má připravovat ze tří druhů masa. Kdo nerad skopové, klidně se bez něj obejde a vystačí s vepřovým a hovězím.

  • 250 g mletého hovězího masa

  • 1 velká cibule

  • 200 g mleté vepřové kýty

  • sůl

  • pepř

  • 2 lžičky koření čubrica

POSTUP

Cibuli oloupeme a nasekáme velmi najemno. Mleté maso promícháme s cibulí, solí a kořením.

Vytvarujeme šišky ve vekujistu prostředníčku a opečeme je na oleji ze všech stran. Jako přílohu volíme rýři ochucenou dušenými rajčaty a pálivou paprikou, nebo klasicky brambory. 

Na oblohu se pak hodí buď dušená zelenina s česnekem nebo tatarka, hořčice a cibulka.
 

Foto : pixabay