Borůvková bublanina

04.07.2018 09:38

PŘÍPRAVA

 

  • 5 lžic másla

  • 250 ml borůvek

  • 5 lžic horké vody

  • 220 g krupicového cukru

  • 220 g hladké mouky

  • 5 vajec

 

POSTUP

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky propláchneme a necháme dobře okapat.

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, pak ke směsi  zašleháme vodu. Za stálého míchání přisypeme mouku, máslo a asi 1 minutu vše promícháme.

Menší pekáček vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme. Těsto vylijeme do  formy, stěrkou uhladíme směrem ke krajům a nasypeme na něj  borůvky.

 Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut na 175 °C do zrůžovění.

Foto:pixabay