Plněné bramborové knedlíky

 

   
Foto: pixabay
 

 

PŘÍPRAVA

  • 1 sáček bramborového těsta v prášku

  • 500 g uzeného masa, ale dá se použít i mletý bůček nebo masové zbytky

Příloha

  • ½ kg kysaného zelí

  • 3-4 lžíce cukr krupice

  • 1 špetka soli

  • 1 cibule 

 

POSTUP

Maso nakrájejte na droboučké kostičky.

Připravte těsto na knedlíky a udělejte dlouhý váleček. Odkrajujte plátky, které se naplní masem. Zamotejte do kuličky. Knedlíky vložte do vroucí vody na 4-6 minut, dokud nevyplavou.

Zelí nakrájejte a přidejte na sádle osmažené cibuli, nechte dusit. Pak dochuťte cukrem a solí.

Dejte na talíř, posypte zelím a osmahnutou cibulkou. 

 

< Zpět