Pirohy se zelím a houbami

 

 

 

PŘÍPRAVA

  • 100 g sušených hub

  • 1 kg kyselého zelí

  • 2 lžíce másla

  • 2 bobkové listy

  • 1 cibule střední velikosti

  • 1 kg mouky

  • 1 lžíce oleje

  • 0.5 lžičky kmínu

  • 1 lžička soli

  • 10 g majoránky

  • 1 Knorr Bujón Zeleninový

  • 1 kus Knorr Aromat

  • 3 zrnka nového koření

 

POSTUP

Namočte houby do teplé vody na 20 minut a pak nakrájejte. Vložte zelí do hrnce a přidejte vodu z hub a houby. 

Kmín posekejte a společně s máslem, kořením a kostkou Knorr Bujón Zeleninový přidejte k zelí. Vše pozvolna vařte do doby, až zelí bude měkké.

Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmažte na velké pánvi na másle. Přidejte k ní uvařené zelí a vše dohromady ještě osmažte. Dle chuti přidejte koření Knorr Aromat a pepř. 

Pak nakrájejte vychlazené zelí s houbami tak, aby nádivka do pirohů neobsahovala žádné větší kousky. Je-li nádivka příliš vlhká, přidejte trochu strouhanky.

Těsto na pirohy:
Prosejte mouku a přidejte olej a vodu, pomalu zpracovávejte těsto až vznikne jednolitá hmota. Těsto má být hladké a pružné.

Vyválejte těsto na tenkou placku, pomocí sklenice nebo jiné formičky vykrajujte kulaté placičky. Na každou placičku naložte lžičku nádivky tak, aby zůstaly volné okraje.

Okraje zvlhčete vodou a pirohy slepte rukama, které si poprášíte moukou. Pomocí konečků prstů udělejte zvlněný okraj nebo hrany stisknete vidličkou.

Pirohy vařte v osolené vodě asi 5 minut. Servírujte s osmaženou cibulí. Pokud chcete připravit ouška, pak slepte vzájemně dvě protilehlé hrany a rohy pirohu
 

 

< Zpět