Silvestrovské hodování   *  naslano i nasladko  * klasické i orginální  

Slané řecké rohlíčky

 
 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz

Příprava 

těsto

  • 500 gramů hladké mouky

  • 25 gramů instantního droždí Dr. Oetker

  • 100 gramů Hery

  • 2 žloutky

  • 3 lžičky soli

  • 2,5-3 dl vlažného mléka

náplň

  • 200 gramů šunky

  • 1 vejce

  • hrubá sůl na ozdobení 

Postup

Droždí rozpusťte v troše mléka, poté s ostatními ingrediencemi vypracujte těsto konzistencí podobné štrúdlovému. Uložte na teplé místo a nechte kynout.  Když vykyne, položte jej na moukou posypanou desku a vytáhněte na obdélník o rozměrech 60 × 30 cm. Kratší stranu v polovině rozřízněte a vyřezávejte trojúhelníky.

Šunku nakrájejte na pláty 5 × 0,5 cm a pokládejte je podélně na trojúhelníčky. Těsně srolujte směrem ke špičce, položte na plech pokrytý pečicím papírem a tvarujte na rohlíčky. Povrch potřete vajíčkem, dozdobte zbylou šunkou. Nechte ještě jednou vykynout. Před pečením potřete znovu vajíčkem a posypte hrubou solí.

Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 15–20 minut.

<< Zpět