Okurkové věže
![](https://19626ef373.clvaw-cdnwnd.com/074e5f6999cd19f89c3cd4c2c0e8f1d1/200041149-caba3caba5/6cucumber-1935153_640.jpg)
PŘÍPRAVA
Zelenina ke svačině může dostat nejrůznější podobu. Komu se už saláty přejídají, může vyzkoušet plněnou čerstvou okurku s měkkým sýrem.
-
1 salátová okurka
-
sýr žervé
-
2 – 3 stroužky česneku
-
sůl, pepř
POSTUP
Salátovou okurku nakrájíme škrabkou na tenké dlouhé plátky.Každý plátek poklademe sýrovou pomazánkou a zavineme.
Pomazánka
Do sýra žervé nebo jiného měkkého přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř, zbytky okurky a 1–2 lžíce mléka nebo jogurtu. Zamícháme a popř. ještě dochutíme.
Pomazánku můžeme vylepšit i nastrouhaným tvrdým sýrem, nasekanou paprikou, mletými ořechy či jinými ingrediencemi, fantazii se meze nekladou.
Foto: pixabay