Okurkové věže

 

 

PŘÍPRAVA

Zelenina ke svačině může dostat nejrůznější podobu. Komu se už saláty přejídají, může vyzkoušet plněnou čerstvou okurku s měkkým sýrem.

  • 1 salátová okurka

  • sýr žervé

  • 2 – 3 stroužky česneku

  • sůl, pepř

POSTUP

Salátovou okurku nakrájíme škrabkou na tenké dlouhé plátky.Každý plátek poklademe sýrovou pomazánkou a zavineme.

Pomazánka

Do sýra žervé nebo jiného měkkého přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř, zbytky okurky a 1–2 lžíce mléka nebo jogurtu. Zamícháme a popř. ještě dochutíme.

Pomazánku můžeme vylepšit i nastrouhaným tvrdým sýrem, nasekanou paprikou, mletými ořechy či jinými ingrediencemi, fantazii se meze nekladou.

Foto: pixabay

< Zpět