Brokolicová polévka

 

PŘÍPRAVA

  • 1–2 cibule

  • 1 polévková kostka zeleninového bujónu

  • sáček mražené nebo růžice čerstvé brokolice

  • 3 stroužky česneku

  • mletý pepř, sůl, majoránka

  • jíška

  • slanina

POSTUP

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a slaninu - osmažíme dozlatova. Přisypeme rozebranou brokolici a zalijeme horkou vodou. Do polévky můžeme přidat polévkovou kostku zeleninového bujonu, pepř a majoránku. Solíme opatrně, polévkové kostky bývají slané. Polévku povaříme asi 10 minut.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti zahustíme hotovou jíškou. Dá se zjemnit několika lžícemi smetany, dochutit na kostičky nakrájenou opečenou slaninou nebo pečivovými krutony.

Foto: pixabay

< Zpět