Gnocchi se sýrovou omáčkou, sýrem Provolone a pistáciemi

 

 

PŘÍPRAVA

  • 350 g gnocchi freschi

  • sklenice mléka

  • 150 g sýru Gorgonzola dolce

  • hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia

  • 50 g nahrubo namletých ořechů

  • 100 g sýru Provolone dolce

  • pepř

  • 30 g vyloupaných pistáci

  •  2 lístky šalvěje

 

POSTUP

 

V teplém mléce spolu se šalvějí rozpusťte gorgonzolu nakrájenou na malé kousky. 

Přidejte sýr Gran Moravia, ořechy a pepř. 

Uvařte gnocchi a smíchejte je se sýrovou omáčkou. Směs rozložte do zapékací misky, zakryjte plátky provolone a nechte zapéct při 200°C asi 12 minut. 

Před podáváním posypte pistáciemi a čerstvými lístky šalvěje.

 

          Recept a foto : www.laformaggeria.com

 

< Zpět