Polévka mrkvová s sýrem Gran Moravia

 

PŘÍPRAVA

  • 1 cibule

  • 4 velké mrkve

  • 1 brambor

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 4 malé bagetky

  • 800 ml mléka

  • 60 g sýra Gran Moravia

  • sůl

 

POSTUP


Oloupanou cibuli nakrájejte najemno, mrkev i brambor očistěte a nakrájejte na kousky. 

Na rozehřátém oleji restujte nejprve cibuli s mrkví asi 5 minut, poté přidejte brambor a po minutě zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Osolte, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut.

Mezitím připravte bagetky. Na grilovací pánvi nebo v troubě rozehřáté na teplotu asi 180 °C opečte plátky bagety dokřupava.
Uvařenou zeleninu rozmixujte dohladka a ještě propasírujte sítem. 

Zalijte mlékem a 5 minut povařte. Polévku rozdělte do misek, hustě posypte hoblinami sýru Gran Moravia a podávejte s bagetkami.

 

       Recept a foto : www.laformaggeria.com

 

< Zpět