Tvarůžkovo-žampionová chuťovka

Příprava
-
1 balení tvarůžky
-
100 gramů Bánovecká smetanová pomazánka bez příchuti
-
50 mililitrů Hellmann's Majonéza
-
1 kus jarní cibulka s natí
-
4 kusy čerstvé žampiony
-
1/4 červená paprika
-
dle chuti sůl
-
dle chuti bílý pepř
Postup
1. Do mísy dáme změklé máslo, smetanovou pomazánku a majonézu. Spojíme v chutně propojený základ pomazánky. Přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku.
2. Na pánvičce si rozpustíme oříšek másla a orestujeme najemno nakrájené žampiony, které pokapeme citronovou šťávou, aby nedošlo k jejich ztmavnutí.
3. Podušené žampiony prudce zchladíme, scedíme a přidáme do mísy. Tvarůžky nasekáme na malé kousky, stejně tak i kousek čerstvé červené papriky a vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura obsažených surovin. Dochutíme solí a bílým pepřem a dáme vychladit do lednice
Tip: Podáváme na křupavých rozpůlených mini bagetách, jako výbornou chuťovku k pivu.