Tvarůžková dobrota

Příprava
-
120 gramů smetanový termizovaný sýr MANDAVA
-
4 plátky olomoucké tvarůžky
-
2 kusy jarní cibulka s natí
-
1/2 svazek čerstvá pažitka
-
dle chuti mořská sůl
-
dle chuti mletý pepř
-
dle chuti olivový olej
Postup
1. Do hlubokého talíře si naskládáme kolečka olomouckých tvarůžků a za pomocí vidličky je rozmačkáme na drobné kousky.
2. Do mísy vložíme celý obsah balení terminovaného sýru Mandava a přidáme najemno nakrájenou pažitku a jarní cibulku. Vše dobře promícháme a spojíme v propojený základ pomazánky. Dochutíme čerstvě mletou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Rozmačkané tvarůžky na drobné kousky přidáme k sýrovému základu a vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura všech obsažených surovin.
3. Dáme vychladit do lednice. Porci na talířku ozdobíme trochou olivového oleje a čerstvě mletého pepře. Podáváme na křupavých bagetách nebo čerstvém chlebu, jako výbornou chuťovku k pivu.