Fazolová polévka

 

Příprava

  • 1kg uzených žeber nebo ½ kg uzeného libového bůčku

  • ½ kg fazolí – nutné namočit přes noc

  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)

  • cibule

  • několik stroužků česneku

  • pepř mletý

  • kmín

  • sůl

  • mouka na zahuštění

  • feferonka

Postup

Uzená žebra nebo bůček uvařte, maso vyjměte a do vývaru přidejte namočené fazole, zeleninu a koření a vařte do měkka.

Do připraveného polotovaru polévky přidejte nakrájené maso. Přidejte orestovanou cibuli, prolisovaný česnek, feferonku, pepř popřípadě na tenké plátky nakrájenou červenou papriku.

Místo namočených a pak uvařených fazolí je možné použít i konzervovaných fazolí v plechovce.

Nakonec polévku ochutnejte a zahustěte. Solí šetřte, uzené maso je již slané.

Foto: pixabay

<Zpět