Dýňová polévka

Příprava

  • 1 dýně Hokkaido

  • 6 mrkví

  • 1 cibule

  • sůl, pepř, pálivá paprika

  • mletý kmín

  • několik stroužků česneku, muškátový květ

  • několik lžic zakysané smetany

Postup

Dýni umyjte teplou vodou, vydlabejte semínka a nakrájejte na kousky. Mrkve a cibuli očistěte a nasekejte na malé kousky.

Do velkého hrnce dejte vařit dýni, mrkev a cibuli, osolte, přidejte lžičku mletého kmínu, a dejte vařit. 

Měkkou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přidejte čerstvě protřený česnek, muškátový květ, špetku pálivé papriky a lehce provařte. 

Před podáváním vmíchejte několik lžic zakysané smetany.

Foto: pixabay

 

Zpět