Bramborová polévka

 

Příprava

  • 1 mrkev

  • ¼ celeru

  • 1 petržel

  • 1 cibule

  • ½ pórku

  • několik růžiček květáku

  • ½ kedlubny

  • 4 brambory

  • Hrst hub

  • sůl, pepř, majoránka,

  •  několik stroužků česneku

  • 2 lžíce másla

  • jíška z mouky a másla

Postup

Na másle orestujte nakrájenou zeleninu (nemusí být nutně všechny druhy, mrkev a celer by však neměly chybět). 

Zalijte vodou, osolte a nechte vařit spolu s nakrájenými bramborami. Přidejte hrst hub, majoránku, pepř – vše podle chuti. 

Před dokončením polévky přidejte prolisovaný česnek, jíšku a ochutnejte. Dosolte a dopepřete. Můžete přidat jarní cibulku, plochou petržel nebo pažitku.

Polévku můžete také před podáváním rozmixovat na krémovou konzistenci.

Foto: pixabay

< Zpět