Plněné avokádo pikantním salátem

 
 
  • 1 konzerva lososa nebo tuňáka (může být i čerstvě pečený)

  • 1 zralé avokádo

  •  cibulka dle chuti, nasekaná nadrobno

  • 1 lžíce čerstvého kopru nebo koriandru

  • 1 polévková lžíce čerstvé petrželky

  • 1 kapie

  • 2 lžičky citronové šťávy

  • mořská sůl a pepř podle chuti, tabasco

  • lžíce krémového sýra

 

Avokádo rozpůlíme a vypeckujeme. V každé polovině vyhloubíme dostatečný prostor pro salát, zbylou dužinu použijeme jako součást salátu.

Cibulku, kopr, koriandr a petrželku nasekáme najemno, přidáme drobně nasekanou kapii a zbylou dužinu z vydlabaného avokáda. 

Všechny ingredience smícháme s rybou a citronovou šťávou, smícháme nebo lehce pomixujeme, můžeme zastříknout tabascem, dosolíme nebo dopepříme, event. můžeme vmíchat ještě lžíci krémového sýra.

Směs se naplní do avokáda a servíruje vychlazená.

 

Zpět