Topinky „crostini“ s ricottou, ančovičkami a hruškou

 
 
 

Suroviny (na 20 topinek):

  • 20 plátků toustového chleba

  • 400 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia

  • 3 hrušky

  • 1 malé balení ančoviček

  • 60 g rozinek

  • několik snítek rozmarýnu a šalvěje

  • extra panenský olivový olej

  • sůl, pepř

Postup:

Na pánvi rozpalte olej spolu s rozmarýnem a šalvějí a postupně na něm opečte toustový chléb dozlatova. 

Rozinky dejte namáčet do vlažné vody. Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. 

V míse ve vodní lázni smíchejte ricottu s dobře okapanými ančovičkami (ponechte si několik ančoviček stranou na ozdobení) a kostičkami hrušky a osolte. Ricottovým krémem potřete topinky, lehce opepřete, ozdobte kouskem ančovičky, dobře okapanými rozinkami a rozmarýnem.

< Zpět