Taštičky s Provolone a sardelkami

 
 

Suroviny

  • 1 balení listového těsta

  • sardelky v oleji

  • sýr Provolone nakrájený na kostičky z La Formaggeria Gran Moravia

  • sýr Verena z La Formaggeria Gran Moravia

  • mléko, pepř na fondue

Postup:

Vyválené listové těsto nakrájejte na čtverce 4x4 cm. 

Provolone nakrájejte na kostičky a naplňte čtverečky listového těsta jednou dobře okapanou sardelkou a kostičkou sýru. Pečte v troubě při 180 stupních asi 10 minut, dokud taštičky nezezlátnou. 

Servírujte se sýrovým fondue, které si můžete jednoduše připravit na pánvi rozpuštěním kostiček málo zralého sýra, např. Vereny, s trochou mléka a pepře. Můžete podávat jako předkrm či doplněk k aperitivu

 

< Zpět