Vločkový štrůdl bez lepku
 
           
                    22.09.2019 17:56    
              									
                    
		
		      
                        
                      			
              
                    
                      
                
          
            
PŘÍPRAVA
Na těsto:
- 
	2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta 
- 
	2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs) 
- 
	2-3 lžíce tekutého medu 
- 
	2 bílé neochucené jogurty 
- 
	1/2 hrnku vody, 
Na náplň:
- 
	4-5 nastrouhaných jablek 
- 
	podle chuti mleté ořechy 
- 
	skořicový cukr 
- 
	rozinky 
POSTUP
Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného.
Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme.
Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.
Zdroj a foto : Labeta
