Toskánská kapustová polévka s fazolemi

PŘÍPRAVA
- 
	1 cibule 
- 
	4 stroužky česneku 
- 
	trocha celeru včetně natě 
- 
	1 mrkev 
- 
	10 listů kapusty 
- 
	250 g bílých fazolí (vařených) 
- 
	150 ml bílého vína 
- 
	700 ml rajčatového pyré 
- 
	4 lžíce kečupu 
- 
	3 lžíce oleje (olivového) 
- 
	750 ml vody nebo vývaru 
POSTUP
Na oleji osmahneme dozlatova cibulku nasekanou najemno. Pak k ní přidáme kostičky celeru a mrkve a opékáme deset minut.
Kapustové listy omyjeme, zbavíme tvrdých stonků a nasekáme. Spolu s celerovou natí a prolisovaným česnekem je přihodíme do pánve a dusíme pět minut.
Do směsi pak přijdou fazole, rajčatové pyré a kečup. Přilijeme také vodu, nebo vývar, osolíme, opepříme a provaříme na mírném plameni po dobu 20 minut.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Případnou sladkost dodá hnědý cukr – chceme-li polévku raději kyselejší, dochutíme ji naopak citronovou šťávou.
Tip na závěr : Servírujeme s topinkami potřenými česnekem.
www.receptynakazdyden.cz
  Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.
