Široké nudle se sýrovou omáčkou

PŘÍPRAVA
- 
	
400 g širokých nudlí
 - 
	
1 cibule
 - 
	
100 g libové anglické slaniny nebo kousek uzeného
 - 
	
100 g ementálu
 - 
	
100 g sýra Niva
 - 
	
200 ml smetany (12%)
 - 
	
sůl
 - 
	
1 lžička oregana
 - 
	
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
 
POSTUP
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ementál i Nivu nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Nasekáme si petrželku nebo pažitku.
Uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody asi 4 minuty, pak necháme cca 4 minuty neslité dojít. Scedíme.
Na pánev dáme nakrájenou slaninu a cibuli a orestujeme. Přilijeme smetanu a přidáme všechny sýry. Mícháme, až se sýry rozpustí a vznikne hustá sýrová omáčka, jestliže je příliš hustá, přidáme trochu mléka. Oregano a větší část nasekané zelené petrželky přidáme až nakonec a odstavíme ze zdroje tepla.
Těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou a podáváme. Můžeme posypat pažitkou nebo petrželkou.
Foto: pixabay
