Plněné brambory se zeleninovým chutney

11.06.2020 12:06

Jacket potato – to  je další jídlo, které se stále častěji  servíruje na přátelských posezeních – super jednoduché, neokoukané  a  moc  dobré. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete naplnit  v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.

 

 

Ingredience na brambory:

  • 4 velké brambory

  • 100 g nastrouhané goudy

  • čerstvá rukola dle chuti

  • kečup Otma Gurmán

Ingredience na chutney:

  • 1 lilek

  • 3 malé červené papriky (kapie)

  • 1 červená cibule

  • 3 lžíce pikantního kečupu

  • 2 lžíce olivový olej

  • sůl

  • 1 lžíce balsamico

Postup:

Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který  potáhneme  fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat,  nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory se nezískají  nazlátlou  barvy. Nakonec ozdobte rukolou a kečupem.

RECEPT zdroj Otma