Masové šišky v rajčatové omáčce

02.12.2016 20:56

   
                         

Příprava (pro 4 osoby)

  • 600 g mletého masa

  • 4 vejce

  • 4 lžíce strouhanky

  • 1 lžíce hořčice

  • sůl,  pepř

  • 2lžíce provensálského koření

  • 5 lžic oleje

  • 1 kg pórku

  • 2 konzervy (po 500 g) krájených rajčat

  • 4 lžíce rajčatového protlaku

  • 200 ml zeleninového vývaru

  • bylinky na ozdobení

 
  1. Mleté maso jemně prohněteme s vejci, strouhankou a hořčicí. Dochutíme solí, pepřem a asi jednou lžící sušených bylinek. Ze směsi vytvarujeme kuličky.

  2. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za občasného obrácení opékáme asi 10 minut při střední teplotě

  3. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Masové kuličky vyjmeme z pánve. Ve vypečeném tuku krátce podusíme pórek. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, vlijeme vývar, přivedeme k varu a povaříme asi 5 min. Poté dochutíme solí, pepřem a zbylými sušenými bylinkami.

  4. Maso vrátíme zpět do pánve a krátce prohřejeme v omáčce.

  5. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami, například bazalkou.

  6. Jako příloha je vhodná čerstvá bageta nebo těstoviny.

 

Recept nám poslala paní Eva Soukupová z Kroměříže