Kuřecí špízy po italsku

PŘÍPRAVA:
- 
	
500 g kousek mletého kuřecího steaku bez kůže od Drůbežářského závodu Klatovy
 - 
	
3 menší cukety
 - 
	
6 lžic olivového oleje
 - 
	
20 g másla
 - 
	
2 stroužky česneku
 - 
	
1 citron
 - 
	
parmazán
 - 
	
Mořská sůl
 - 
	
pepř
 - 
	
strouhanka
 - 
	
čerstvé oregano
 - 
	
petrželová nať
 - 
	
4 lžíce majonézy
 - 
	
3 lžíce bílého jogurtu
 - 
	
4-5 nakládaných okurek
 
POSTUP:
Nejdříve si v hrnci rozehřejte olivový olej s máslem. Po rozpuštění másla, dejte hned stranou. 2 stroužky česneku rozdrťte a přidejte do směsi, osolte a opepřete a nechte vychladit. Mezitím si rozpalte gril.
Připravte si strouhanku a nastrouhejte kůru z citronu a parmazán. Oregano i petrželovou nať nasekejte nadrobno a vše společně promíchejte.
Z kuřecího mletého masa udělejte kuličky. Připravené kuličky namáčejte v olivové marinádě a pak obalte ve strouhance a nechte ještě chvíli odpočívat.
Nakrájejte si cukety podélně na tenké plátky. Kuřecí kuličky zatočte do plátku cukety a propíchněte špízovou jehlou nebo špejlí a položte na gril. Na grilu špízy pravidelně otáčejte.
Připravte si jednoduchou osvěžující omáčku. Smíchejte 4 lžíce majonézy s 3 lžícemi bílého jogurtu a najemno si do ní nakrájejte připravené nakládané okurky. Poté už jen osolte a opepřete a podávejte se spiedini a salátkem.
Foto a text: Drůbežářského závodu Klatovy
 
